Egészség

Ritka betegsége miatt mindenkivel túl kedves az ötéves kislány

Lauren betegsége annyira ritka, hogy szüleinek sokszor még az őt kezelő orvosoknak is magyarázniuk kell, tulajdonképpen mivel állnak szemben.

Katherine Taylor és férje azért vállalta, hogy most, öt évvel lányuk születése után beszélnek kálváriájukról, mert szeretnék felhívni a figyelmet erre a ritka betegségre, a Williams-szindrómára. “Nehezen estem teherbe, segítség nélkül nem is ment” – kezdte a Today.com amerikai hírmagazinnak Katherine, majd hozzátette, azután esett teherbe Laurennel, hogy lélekben már lemondott arról, hogy valaha is anya lesz.

“Igazi csoda volt számunkra a várandósság ténye. Madarat lehetett volna velünk fogatni” – mondja Katherine, majd hozzáteszi, a 24. heti ultrahangon tudatosult benne először, hogy baj van. “A kezelőorvosunk közölte, hogy Lauren jóval kisebb, mint ilyenkor lennie kellene, de nem tudta megmondani, miért.”

Ritka betegsége miatt mindenkivel túl kedves az ötéves kislány

Katherine végül a várandóssága 36. hetében, császármetszéssel adott életet kislányának, miután a vérnyomása minden előjel nélkül az egekbe szökött. “Az orvosom azt mondta, ha nem végzi el a császármetszést, mindkettőnk élete veszélybe kerülhet.”

Katherine a szülés után mindössze néhány másodpercre láthatta lányát, akit azonnal felszállítottak az intenzív osztályra. “9 napig élet és halál között lebegett, aztán végre erősödni kezdett.” A szülők néhány nappal később tudták meg, hogy lányuk tüneteit egy igen ritka genetikai rendellenesség, a Williams-szindróma okozza.

Ritka betegsége miatt mindenkivel túl kedves az ötéves kislány

“A betegség miatt Lauren testi és szellemi fejlődése sokkal lassabb, mint a vele egykorúaké” – mondja az édesanya, akit emellett az is aggaszt, hogy lányából – betegsége miatt – hiányzik a félelemérzet. “Lauren imádja az embereket, épp ezért mindenkivel nagyon kedves és nyitott. Talán túlságosan is. Például mikor bevásárolni megyünk, Lauren mindenkivel pacsizik, mindenkinek köszön. Hiába próbáljuk rávenni, hogy kicsit óvatosabb legyen, elengedi a füle mellett.”

Katherine, aki Lauren miatt feladta az állását is, azt mondja, a sok nehézség ellenére mindenért kárpótolja az, mikor Lauren mosolygós arcára néz. “Bízom benne, hogy hosszú, teljes életet élhet majd.”

Olvass tovább ritka betegségekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top