Egészség

Ugyanazon a napon győzte le daganatos betegségét anya és lánya

Aznap, mikor a most 14 éves Ruby megkapta első kemoterápiás kezelését, kiderült, hogy édesanyja előrehaladott mellrákban szenved. Együttes erővel győzték le súlyos betegségüket.

A most 14 éves Ruby Connar mindösze 8 éves volt, mikor 2011-ben az orvosok akut limfoblasztos leukémiával diagnosztizálták. A kislány édesanyja, Josie, szerencsére elég kitartó volt ahhoz, hogy rábírja az orvosokat, hogy komolyan foglalkozzanak Ruby aggasztó rosszulléteivel. Így kiderülhetett, hogy a lány daganatos betegségben szenved, és az orvosok időben megkezdhették a gyógykezelését. A nem mindennapi gyógyulástörténetről így mesélt:

Ugyanazon a napon győzte le daganatos betegségét anya és lánya

“Csak később tudtuk meg, hogy ha Rubynál néhány héttel később állítják fel a diagnózist, talán meg sem tudták volna menteni az életét” – nyilatkozta az édesanya, aki ezután elárulta, lánya kemoterápiás kezelésének első napján tudta meg, hogy mellrákja van. “Mintha nem lett volna épp elég nehéz az életünk már így is…”

Anya és lánya ezek után felváltva, néha pedig ugyanazon a napon jártak kemoterápiára.Végül három évvel Ruby diagnózisa után, 2014. január 15-én mindketten megkönnyebbülhettek: míg Josie átesett egy dupla masztektómián, Ruby megkapta utolsó kemoterápiáját. Az orvosok ezt követően közölték a párossal, hogy a szervezetük rákmentes, hogy orvosi értelemben meggyógyultak.

Ugyanazon a napon győzte le daganatos betegségét anya és lánya

“Szerencsére a helyzet azóta is változatlan – mondja Josie, majd hozzáteszi, noha ezek voltak élete legnehezebb évei, örökké hálás lesz a sorsnak, hogy így alakult. – A betegség sokkal közelebb hozott a lányomhoz, mint azt gondolni mertem.”

Olvass még több gyógyulástörténetet az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top