Egészség

Vigyázz! Ezek az ételek valóban képesek beteggé tenni!

Vannak olyan ételek, amelyek beteggé tehetnek bennünket! Ezeket messziről kerüld el!

Ezek az ételek áttételes módon komoly és súlyos betegségeket okozhatnak.

Vigyázz! Ezek az ételek valóban képesek beteggé tenni!

Fagyasztott bogyós gyümölcsök
Azt gondolnánk, hogy a fagyasztás megszünteti a betegségeket okozó vírusokat és baktériumokat, de nem. A mélyhűtött bogyós gyümölcsök és a gránátalma nemrégiben hepatitisz-A fertőzést okoztak közel kétszáz embernél. A szennyezett élelmiszerről ráadásul csak későn derül ki, hogy bajt okoz.

Burgonya
Nehéz elhinni, de a gyökérzöldségek is okozhatnak betegségeket. A szolanin nevű toxin felgyülemlik a krumpli héján, de szerencsére jól látható, ha megzöldül a krumpli héja vagy maga a gumó, azt semmiképpen ne együk meg.

Sajt
A puha sajtok gyakran nem pasztőrözött tejből készülnek, ezért szalmonella- vagy lisztériabaktériummal szennyezettek lehetnek, az elmúlt években ez 4 különböző járványt okozott a világon. Csak olyat lágy sajtot vegyél, aminek a címkéjén fel van tüntetve a “pasztőrözött” felirat.

Uborka
Tavaly Magyarországon is többször volt mérgező uborka a boltokban, amikor növényvédő szer volt a növényen. De van olyan, amikor szalmonella szaporodik el a héján. Nagyon figyeljünk, hol veszünk uborkát.

Olvass tovább betegségek témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top