Vigyázz! Ezek az ételek valóban képesek beteggé tenni!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Vannak olyan ételek, amelyek beteggé tehetnek bennünket! Ezeket messziről kerüld el!
2017. 01. 13. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Ezek az ételek áttételes módon komoly és súlyos betegségeket okozhatnak.

Vigyázz! Ezek az ételek valóban képesek beteggé tenni!

Fagyasztott bogyós gyümölcsök
Azt gondolnánk, hogy a fagyasztás megszünteti a betegségeket okozó vírusokat és baktériumokat, de nem. A mélyhűtött bogyós gyümölcsök és a gránátalma nemrégiben hepatitisz-A fertőzést okoztak közel kétszáz embernél. A szennyezett élelmiszerről ráadásul csak későn derül ki, hogy bajt okoz.

Burgonya
Nehéz elhinni, de a gyökérzöldségek is okozhatnak betegségeket. A szolanin nevű toxin felgyülemlik a krumpli héján, de szerencsére jól látható, ha megzöldül a krumpli héja vagy maga a gumó, azt semmiképpen ne együk meg.

Sajt
A puha sajtok gyakran nem pasztőrözött tejből készülnek, ezért szalmonella- vagy lisztériabaktériummal szennyezettek lehetnek, az elmúlt években ez 4 különböző járványt okozott a világon. Csak olyat lágy sajtot vegyél, aminek a címkéjén fel van tüntetve a „pasztőrözött” felirat.

Uborka
Tavaly Magyarországon is többször volt mérgező uborka a boltokban, amikor növényvédő szer volt a növényen. De van olyan, amikor szalmonella szaporodik el a héján. Nagyon figyeljünk, hol veszünk uborkát.

Olvass tovább betegségek témában!

Prevention


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.






A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Címkék: betegség ételek
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus