Egészség

Egy fotó, ami után garantáltan tudni fogod a mellrák tüneteit

A zseniális fotót egy mellráktúlélő, Erin Smith Chieze osztotta meg Facebook-oldalán. Azt mondja, egy ehhez hasonló fotónak köszönheti az életét.

“Az elmúlt napokban rengeteg ismerősöm hívott meg arra a játékra, aminek célja, hogy felhívja a figyelmet a mellrákra, illetve a betegségben szenvedőkre. Egy szívecskét kellett volna megosztanom a Facebookon, ez jelképezte volna a kiállásomat, illetve a támogatásomat” – írta Facebook-oldalára Erin Smith Chieze, aki maga is érintett a betegségben, ugyanis 2016 januárjában 4-es stádiumú mellrákkal diagnosztizálták.

Az anyuka a szóban forgó posztban elárulta, nem vett részt a játékban. Helyette inkább megosztott egy zseniális képet a mellrák leggyakoribb tüneteiről. Ezt:

Erin azt mondja, egy ehhez nagyon hasonló képnek köszönheti, hogy 2015 decemberében orvoshoz fordult, mikor az egyik mellén szokatlan elváltozásra lett figyelmes. “Azonnal beugrott a fotó, amit nem sokkal korábban láttam és tudtam, hogy mellrákom van.” Erint végül néhány héttel később diagnosztizálták 4-es stádiumú, előrehaladott mellrákkal.

“Egy Facebookon közzétett szívecske nem tesz semmit azért, hogy megtanuljuk a figyelmeztető jeleket. Én tudtam, hogy rákom van, mert láttam azt a fotót. Csak és kizárólag valós, hasznos információkkal tehetünk azért, hogy az emberek tudatosabbak legyenek a testükkel, hogy tudjanak erről a betegségről. Nem holmi buta játékkal.”

 Olvass még többet a mellrákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top