Egészség

Mi történik, ha nem mosod elég gyakran a törölközőket?

Te milyen gyakran mosod a törölközőket? Nem, egyáltalán nem mindegy! Ezek lehetnek a következményei, ha nem elég gyakran mosod őket.

Mosol, és már ki kellene mosnod a törölközőket is, de nem férnek be a gépbe. Nem akarod két törölközővel újra elindítani a gépet, majd a következő mosásnál kimosod.

De vajon jól teszed?

Mi történik, ha nem mosod elég gyakran a törölközőket?

A legrosszabb, ami történhet, ha nem mosod elég gyakran a törölközőket, hogy a fürdés utáni szárítkozás következtében a textilre tapadó baktériumok elszaporodnak vagy a pára miatt penészesedni kezd a törölköző. Persze ha olyan veszélyes baktériumok szaporodnak el, mint az MRSA, akkor az veszélyes lehet, és intenzív osztályra is kerülhetsz tőle, de ennek valószínűsége kevesebb, mint 1 százalék.

Gombás fertőzést is kaphatsz, ha nem volt teljesen egészséges a bőröd. Leggyakrabban az uszodát hibáztatjuk, ha lábgombát kapunk, pedig elsősorban a törölköző okozza a fertőzést.

Olvass tovább egészség témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top