nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Már 12 halálos áldozatot követelt az influenzajárvány

Beindult az idei influenzajárvány, és vészesen közelít hazánk felé is. Már több kórházban rendeltek el látogatási tilalmat. A járvány Csehországban eddig 12 halálos áldozatot követelt.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Az idei influenzajárvány máris szedi áldozatait. A délkelet-csehországi Vysocina régióban hatan haltak bele a betegségbe, több halálesetet jelentettek Morvaországból, Prágában pedig két áldozatot követelt a járvány. Az elhunytak többsége hatvan évnél idősebb személy.

A prágai Állami Egészségügyi Intézet szerint az influenzajárvány az új év első napjaiban erősödött fel, és ma már gyakorlatilag az egész ország területén tombol. A járvány leginkább az idősebbeket sújtja, de gyorsan terjed a kisgyerekek körében is.

A rendkívül súlyos megbetegedések száma jelenleg megközelíti az ötvenet, ezért Csehországban újabb halálos áldozatokra számítanak. Az egészségügyi minisztérium kedden azonnali hatállyal megtiltotta az influenza elleni gyógyszerek, elsősorban a Tamiflu kivitelét az országból.

Morvaország minden régiójában, de Kelet- és Dél-Csehországban is elrendelték a látogatási tilalmat a kórházakban. Az influenza vészesen közelít Magyarország felé is.

Olvass tovább

{PostTitle}

Megosztás Facebookon