Egészség

Az életéért küzd az anyuka, miután életet adott ötös ikreinek

2016 májusában, mikor megkapta utolsó kemoterápiás kezelését, Kaylát azzal engedték haza, hogy nem eshet újra teherbe. Nem így lett.

Alig egy hónappal azután, hogy 2016 májusában megkapta utolsó kemoterápiás kezelését, kezelőorvosa két csodás hírrel is várta a kontrollon Kayla Gaytant. Az egyik az volt, hogy a 29 éves nő rákja visszavonulót fújt, és nyomtalanul eltűnt a testéből. A másik pedig, hogy Kayla várandós.

A fiatal nő a People magazinnak elárulta, azután, hogy azzal engedték őt haza, hogy a kemoterápia miatt valószínűleg többet sosem eshet majd teherbe, letaglózta őt a hír. Hát még az, mikor kiderült, hogy egyszerre öt babát hord a szíve alatt. “Emlékszem, remegő kézzel hívtam fel a férjemet, hogy elújságoljam neki a nagy hírt. Mondanom se kell, nem akarta elhinni. Azt hitte, rosszul hall.”

Az életéért küzd az anyuka, miután életet adott ötös ikreinek

A büszke anyuka a People magazinnak elárulta, a következő hónapokban ő volt a világ legboldogabb embere. Aztán decemberben valami olyasmi történt, amire álmában se gondolt: “Az egyik rutinvizsgálat után az orvosok közölték velem, hogy a betegségem visszatért.”

Az öt kisbabát végül Kayla várandósságának 30. hetében segítették világra az orvosok császármetszéssel, hogy minél hamarabb megkezdhessék az anya gyógykezelését is. “Az orvosok azt mondják, 50 százaléka az esélye annak, hogy megélem a következő öt évet, ennek ellenére igyekszem optimista maradni. Nincs más választásom, küzdenem kell a férjem és a gyerekeim miatt!”

Az életéért küzd az anyuka, miután életet adott ötös ikreinek

Kayla a People-nek adott interjújában elmondta azt is, naponta látogatja az ötös ikreket a kórház újszülött-intenzív osztályán. “Ha ők nem lennének, nem biztos, hogy olyan erős lennék most, mint így, hogy világra hoztam őket.” A fiatal nő, akinek van két idősebb gyermeke is, hozzátette, azért beszél őszintén tragédiájukról, hogy erőt adjon másoknak.

“Sosem tudhatod, mit hoz a holnap. Érezheted úgy, hogy te vagy a legszerencsésebb ember a világon, hogy aztán másnap közöljék veled, ha szerencséd van, élhetsz még öt évet. De meg kell birkóznod ezzel, és pozitívnak kell maradnod, mert ha feladod, hosszú távon a saját küzdelmedet nehezíted.”

Olvass még többet az ötös ikrekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top