Egészség

Ez az ital választ el életed legjobb alvásától

Mindenkivel előfordult már, hogy küszködött az elalvással. Ha neked újra és újra meggyűlik a bajod az álomba szenderüléssel, próbáld ki ezt a házi banános főzetet!

Az álmatlanság hátterében rengeteg probléma állhat: depresszió, stressz, bizonyos gyógyszerek, például vérnyomáscsökkentők vagy fájdalomcsillapítók is. Hogy a minőségi, pihentető alvás ne csak álom maradjon, sokan próbálkoznak altatókkal, nyugtatókkal, pedig természetes megoldásokat is találhatunk az álmatlanság elűzésére!

Bizonyos ételek tudományosan igazoltan segítenek az elalvásban. Ilyen a banán is, ami kálium- és magnéziumtartalma miatt lehet hatékony altató. Mindkét ásványi anyag hatékonyan ellazítja az izmokat, így segít a testnek és az elmének is megpihenni. 

Ez az ital választ el életed legjobb alvásától

De mit tegyünk, ha vacsora után már nem kívánunk megenni egy egész banánt? Készítsünk belőle főzetet! A meghámozott banánt tegyük forrásban lévő vízbe és hagyjuk forrni 10 percen át. Ha organikus forrásból származó banánt használunk, a héjat is hozzátehetjük. Keverjünk bele egy kis fahéjat, és mikor már ihatóra hűlt, kortyolgassuk el a levét, egy órával lefekvés előtt. 

healthyfoodheadlines

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top