2017. 08. 18. Ilona

Frissen tartják az agyat a jó zsírsavak

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ha valaki sok vitamint és halat eszik, akkor lassabban öregszik az agya, míg a gyorséttermekben bekapott falatok az ellenkező hatást váltják ki.
2017. 01. 01. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A jó zsírsavak frissen tartják az agyatJobb szellemi teljesítményt nyújtottak azok az idős emberek, akiknek a vérében magas volt az omega–3-zsírsavak és a vitaminok szintje, mutatta ki egy új kutatás a BBC híre szerint. Akik viszont a tesztek alapján inkább egészségtelen transzzsírokat tartalmazó ételeket fogyasztottak, azoknak az agya az Alzheimer-kórra utaló jeleket mutatott.

Az amerikai kutatók olyan egészséges embereket vizsgáltak meg, akiknek az átlagéletkora 87 év volt, és nem tartoztak az Alzheimer-kór szempontjából veszélyeztetett kategóriába.

„Ezeket az eredményeket még további vizsgálatokkal kell alátámasztani, de mindenképpen nagy dolog, ha az emberek a táplálkozásukkal meg tudják akadályozni a leépülést” – nyilatkozta a tanulmányt jegyző Gene Bowman.

Az omega–3-zsírsavat főleg a hallal tudjuk bevinni a szervezetünkbe, de ha valaki nem bírja a halat, akkor a lenmagot vagy a lenmagolajat is választhatja. A transzzsírok pedig többek között a kekszekben, más készen kapható rágcsálnivalókban és a forró zsiradékban kisütött ételekben találhatóak meg.


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások