Egészség

5 “egészséges” szokás, amit nyugodtan elfelejthetsz 2017-re

Idén igyekeztél makulátlanul élni, tisztán táplálkozni, minden aktuális egészségtudatos trendet betartani? Sajnáljuk, de még így sem biztos, hogy jól jártál el, az alábbi dolgokat például nyugodtan elfelejtheted!

1. Csak zsírszegény ételeket eszel

Az elmúlt években mindenki hisztérikusan igyekezett száműzni a zsírt étrendjéből, pedig zsírt nemcsak lehet, hanem kell is enni, csak nem mindegy, hogy mennyit és milyet. A jó zsírok elsősorban halakból, olajas magvakból vagy például avokádóból nyerhetőek ki – ezeket fogyasszuk mértékkel! 

2. A BMI-index a mérvadó

A BMI-indexet nem ma találták ki, és ehhez mérten nem is túl korszerű – egyik legnagyobb hibája például, hogy egyáltalán nem számol a testzsírszázalékkal. Az ideális súlyt nem ennyire egyszerű kiszámolni, mindenkinél személyre szabott, így inkább hanyagoljuk ezt a számítást.

5  

3. Nem eszel glutént

Ez most őrületesen nagy divat lett, de ha nem vagy gluténérzékeny, semmi értelme problémázni ezen. A puffadás mögött nem csak a gluténérzékenység állhat, szóval persze, válts teljes kiőrlésű és egészségesebb gabonákra, de nem kell görcsösen keresni azt a gluténmentes fánkot.

4. Csak a tojásfehérjét eszed meg

Mert a koleszterin, ugye. Hacsak nem magas a koleszterinszinted, nem kell aggódnod a tojássárgája miatt – egyre több friss kutatás bizonyítja, hogy az elfogyasztott koleszterin nincs hatással a vér koleszterinszintjére.

5. C-vitamin-függő vagy

Egy kis C-vitamin nem kimondottan jó a meggyengült immunrendszerre, de sokan eszik marokszámra annak reményében, hogy így még egészségesebbek lehetnek. Az ajánlott mennyiséget meghaladó C-vitamintól csak rosszul leszünk, hányás és szédülés is jelentkezhet, szóval semmiképpen se haladjuk meg a napi maximum 2000 mg-ot.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top