Egészség

Ez a leghatásosabb fogyókúra a Harvard kutatói szerint

Ha fogyni akarunk, fontosabb, mi van a tányérunkon, mint az, hogy mennyi időt töltünk az edzőteremben! De vajon miből legyen rajta kevesebb a siker érdekében: szénhidrátokból vagy zsírokból?

 Nagyon úgy tűnik, hogy ha meg akarunk szabadulni a fölös kilóktól, nem az olívaolajat kell megvonnunk magunktól, hanem a kenyeret! Számos kutatás beigazolta ugyanis, hogy a szénhidrátcsökkentett diéták sokkal hatékonyabbak, mint a zsírszegény étrend, ha a fogyás a cél.

Ez a leghatásosabb fogyókúra a Harvard kutatói szerint

Legutóbb a Harvard kutatói végeztek egy kísérletet, amiben csaknem 68 ezren vettek részt. A kísérleti alanyok egy része alacsony szénhidráttartalmú étkezést, a másik része pedig alacsony zsírtartalmú étrendet követett egy bizonyos ideig. Az első csoport tagjai, akik a szénhidrátot csökkentették, átlagosan 1 kilóval dobtak le többet, mint a zsírszegény diétát követők.

 Egy másik kutatás is hasonló eredményre jutott: ebben azok, akik 40 grammnál kevesebb szénhidrátot fogyasztottak naponta, 3 és fél kilóval lettek könnyebbek, mint akik ugyanilyen kevés zsírral próbálkoztak. És a zsírok alatt nem csak az egészségeseket értjük (persze azok a legajánlottabbak): kiderült ugyanis, hogy a szénhidrátok még a telített zsíroknál is veszélyesebbek a szív egészségére.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top