Egészség

Újabb embereket fertőzött meg a madárinfluenza

Két újabb madárinfluenzás esetet fedeztek fel, ezen a héten így már három ember szervezetét támadta meg a halálos vírus.

A madárinfluenza H7N9 jelű vírustörzse okozta a fertőzéseket, amelyeket a kínai hatóságok fedeztek fel. Egy férfit Sanghajban ápolnak, miután a közeli Jiangsu tartományba utazva megfertőzödött a betegséggel.

Eközben a kelet-kínai Fujian tartományban található Xiamen városban a hatóságok megtiltották a baromfitermékek árusítását, miután egy 44 éves férfinál még múlt vasárnap diagnosztizálták a H7N9-fertőzést.

A héten korábban Hongkongból is jelentettek egy fertőzést, ott egy idősebb férfi kapta el a madárinfluenzát.

Eközben Dél-Koreában és Japánban több tízmillió madarat pusztítottak el, hogy megpróbálják kordában tartani a kórt. A madárinfluenza jellemzően télen és tavasszal támad, az ázsiai gazdák már egy ideje megelőző lépésekkel próbálják kivédeni, hogy baromfiállományukban megjelenjen a fertőzés. A szomszédos országokban vitaminnal és vakcinával dúsított tápot írtak elő a szárnyasoknak.

A legutóbbi nagyobb madárinfluenza-járvány 2013-ban volt, 36 ember életét követelte, emellett 6,5 milliárd dolláros kárt okozott az agrárszektornak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top