Egészség

Durva beszólással tették helyre a betegeket az ügyeleten

Az egyik vidéki orvosi ügyelet várótermének falára igencsak meghökkentő szöveget akasztottak ki. Az írás arról szólt, melyek azok a problémák, amikkel fel kell keresni az ügyeletet, és mi az, amivel jobb, ha otthon maradnak. A gond mindezzel "csupán" annyi, hogy gyomorforgató stílusban tették helyre a betegeket.

Az orvosi ügyelet várótermi falára kifüggesztett irományt az egyik beteg a Facebook-oldalán posztolta, pillanatok alatt felháborodáscunamit indított el – tegyük hozzá: jogosan.

Az ominózus papírra egy sapkát viselő, mosolygó pálcikaemberkét rajzoltak, melyet Lacinak neveztek el, mellé pedig a következő durva beszólást biggyesztették: “Laci tudja, hogy minden csipcsup balfaszsággal nem kell bemennie egy sürgősségire. Ha lázas, bevesz egy lázcsillapítót. Ha fáj valamije, akkor egy fájdalomcsillapítót. Ha pánikrohamot kap, akkor azt otthon, a négy fal között teszi. 4 hetes panasszal szintén nem megy be egy sürgősségire, hanem szépen eltakarodik a háziorvosához, mert Laci nem egy életképtelen szardarab. Laci okos, légy olyan, mint Laci.” Hát ennyi a szöveg.

“A probléma, ami miatt igazából a kép is felkerült, a stílussal van. (…) Tisztességtelen és méltatlan minden beteggel szemben” – jegyezte meg az egyik hozzászóló a közösségi portálon megosztott fotóval kapcsolatosan.

A vidéki orvosi ügyelet vezető orvosnője a Bors kérdésére azt mondta, kiakadt a dolgon, mert árt az ügyelet jó hírének. Mi tagadás… Hozzátette, egyáltalán nem tartja viccesnek az irományt, melyet azt követően, hogy a védőnő értesítette róla, azonnal levettek a falról. Az ügyben vizsgálatot rendelt el, szeretné kideríteni, ki volt az írás szerzője. Megjegyezte, minden beteget, panaszt komolyan vesznek, de az igaz, hogy vannak, akik indokolatlanul keresik föl az orvosi ügyeleteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top