Egészség

A szobád is tehet róla, ha álmatlanságtól szenvedsz

A hálószoba hőmérséklete nagyon sokat nyomhat a latban, ha inszomniában szenvedsz.

Sajnos a modern élet tipikus tünetei közé tartoznak az alvási problémák, amik az elalvás nehézségétől a zaklatott alvásig sok mindent jelenthetnek. Próbálhatunk nyugtató teákkal vagy pirulákkal felvértezve harcolni ellenük, de egyáltalán nem csak ezeken múlhat a nyugodt álom.

A szobád is felelős lehet érte, hogy álmatlanságban szenvedsz 

Egy friss kutatás szerint ugyanis a szoba hőmérséklete is fontos befolyásoló tényező lehet. Az ausztrál egyetemi kutatás tanulsága szerint a megfelelő alváshoz fontos, hogy a testhőmérséklet lecsökkenjen a megfelelő szintre, és a test képes legyen bizonyos mennyiségű hőt leadni és átcsoportosítani. Ha a szoba, ahol alszunk, túlságosan meleg, a test nem tudja szabályozni a hőt, ez pedig gátolhatja az elalvást és a nyugodt átalvást is.

Tehát első körben próbáljuk ki, hogy pár fokkal hűvösebbre állítjuk be a szoba levegőjét. Könnyen lehet, hogy ez mindenféle készítmény beszedése nélkül is megoldást jelenthet a problémáinkra.

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top