Egészség

Úgy lopják a defibrillátorokat a MÁV-tól, mintha nem lenne holnap

Három hét alatt két állomásról is ellopták a szívhalál esetén nélkülözhetetlen újraélesztő készüléket, a defibrillátort.

A lakosság segítségét kéri a Magyar Államvasutak Zrt., miután november 22-én a hegyeshalmi, december 11-én hajnalban pedig a győri vasútállomásról lopták el az életmentő defibrillátorokat ismeretlenek.

 

A készülékeket egy éve helyezték ki az állomásokra, mert hirtelen szívhalál esetén minden egyes perc számít: újraélesztés nélkül már négy-öt perc után idegrendszeri károsodás következhet be, és a szakszerű segítség sok helyen gyakran nem áll rendelkezésre. Egy-egy vasútállomáson naponta több ezren is megfordulnak, ezért lényegesen magasabb a valószínűsége ilyen eset bekövetkeztének. Hirtelen szívhalálnál a gyors segítség és a defibrillátor viszont életet menthet.

A vasúttársaság közleményéből kiderül, hogy az elkövetőket egyelőre nem sikerült azonosítani, ezért aki bármilyen információval rendelkezik az esetekkel kapcsolatban, kérjük, keresse fel a városi rendőrkapitányságot, vagy hívja a rendőrség 112-es, általános segélyhívó számát, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának 06 96 417-329-es hívószámát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top