Egészség

3 étel, amiről nem sejtenéd, mégis felpuffaszt

A hasad már megint akkora, mint egy léggömb, pedig nem is ettél semmi olyat, ami puffaszt? Lehet, hogy mégis, csak nem tudsz róla.

1. Alma

Hát igen, az ember azt gondolná, az alma az egészség záloga, de a gázokra koránt sincs ennyire jó hatással. Hiába a sok rost és vitamin, az almában található gyümölcscukrokat nem mindenki szervezete tolerálja – ez pedig könnyen puffadáshoz vezethet.

3 étel, amiről nem sejtenéd, mégis felpuffaszt 

2. Keresztes virágú növények

Mint például a brokkoli, a káposzta vagy a kelkáposzta. Ezek nagyon egészségesek, és tény, hogy szüksége is van rájuk a szervezetünknek, de raffinóztartalmuk miatt könnyen felpuffaszthatnak minket. Figyeljünk oda, ha ilyesmit eszünk!

3. Bab

Oké, ez talán nem annyira meglepő, de azért mindenképpen érdemes rá odafigyelni. A bab nem csak olyan nehéz ételekben lehet borzasztóan puffasztó hatású, mint a csilis bab vagy a babgulyás, de akár egy kellemes, tavaszi babsalátában is. Ha hajlamos szervezetünk a puffadásra, próbáljuk kerülni a babos ételeket.

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top