Egészség

5 dolog, amit 2017-ben változtass meg az étrendedben, ha fogyni akarsz

A te újévi fogadalmaid között is szerepel, hogy megszabadulsz pár pluszkilótól? Esetleg elhatároztad, hogy 2017-től egészségesebb életmódra váltasz? Íme, 5 váloztatás az étrendedben, ami közelebb visz ezekhez a célokhoz!

Bár statisztikát nem ismerünk, van egy olyan megérzésünk, hogy az újévi fogadalmak jelentős százaléka így szól:  “2017-ben leadok X kilót” vagy “az újévtől egészségesebben étkezem”. Ha te is hasonló fogadalmat forgatsz a fejedben, az alábbi 5 dolgot változtasd meg az étrendedben, és könnyebben eléred majd a kitűzött célt!

5 dolog, amit 2017-ben változtass meg az étrendedben, ha fogyni akarsz

1. Minden étkezésbe csempéssz zöldséget!

Nem olyan nehéz, mint ahogy gondolod: a zabkásádba keverhetsz cukkinit, a smoothiedba egy kis uborkát, az ebéd és a vacsora pedig számtalan zöldséges lehetőséget kínál. Ha nassolnál, keksz helyett ropogtathatsz répa- vagy cukkinichipset is.

2. Fehérjét, rostot és egészséges zsírokat minden étkezés tartalmazzon!

Ha az étkezésed tartalmazza ezt az egészséges triumvirátust, akkor tovább maradsz jóllakott, valamint a vércukorszinted is kordában tarthatod. 

3. Az ebéd legyen a legkiadósabb étkezésed!

Bár azt mondják, “reggelizz, mint egy király és ebédelj, mint egy herceg”, a kettőt mégis érdemes felcserélni. Ha fogyni szeretnél, az egész napi kalóriákat 40%-át fogyaszd el ebédre.

4. Csak 80%-ig edd tele magad!

Te sem tudod kiverni a fejedből a gyerekkori evőversenyeket, mikor az angyalka az lett, aki előtt először lett üres a tányér? Pedig itt az ideje: sose siess az evéssel, ízlelj meg, és élvezz ki minden falatot, és csak addig egyél, amíg kellemesen eltelsz, nem pedig degeszre eszed magad.

5. Bűnözz naponta egyszer! 

Mivel nem csodadiétáról, hanem életmódváltásról beszélünk, lehetetlen, hogy egy életre kiiktasd a kedvenc édességeidet! Még ha fogyni szeretnél is, engedj meg magadnak napi egyszeri bűnözést egy-két kocka csoki vagy egy pohár bor formájában.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top