Egészség

Megrázó képek mutatják be, milyen a szülés utáni depresszió

Otthonukra úgy tekintenek, akár egy csapdára, ami foglyul ejtette őket, ahonnan nincs kiút – szülés utáni depressziótól szenvednek ezek az édesanyák.

Sour Milk, avagy Savanyú tej című sorozatában Farah Hughes fotós édesanya a maga eszközével mutat be egy nagyon súlyos állapotot, a szülés utáni depressziót. Tudja, miről van szó, ő maga is ettől szenvedett, és amire úgy gondol, mint élete legkeményebb csatájára.

Megrázó képek mutatják be, milyen a szülés utáni depresszió

Az érzelmileg izolált állapotot szavakkal leírni nem tudja, helyette érzékeny portrékon keresztül mutatja meg azokat az édesanyákat, akik átélték ezt, vagy még mindig fogva tartja őket ez az állapot. Sorozatához a közösségi oldalakon keresett alanyokat, és meglepte, milyen sokan jelentkeztek nála, valamennyien hálásak voltak azért, hogy a témát felkarolja. 

A képek első pillantásra megrendezettnek és zavartalannak tűnnek, de néhány részlet leleplezi a depressziót: a távolságtartás, a réveteg tekintetek, a testtartás mind erről az embert próbáló állapotról ordítanak. A képek arra is rávilágítanak, amiről a legtöbb érintett édesanya mesél: otthonukra úgy tekintenek, akár egy csapdára, ami foglyul ejtette őket, ahonnan nincs kiút. Az állapot sötétségét azzal oldja, hogy valamennyi édesanya a fény felé fordul: kinéz az ablakon, finoman megvilágítják őket, hogy így mutassa meg, van remény. 

via featureshot

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top