Egészség

20 év után visszanyerte a látását a vak férfi – senki sem tudja, miért

Az 55 éves New York-i férfinek 20 évvel ezelőtt betegedtek meg a látóidegei, aminek következtében lassan teljesen elveszítette a látását.

Kevin Coughlin betegségét az egyik leggyakoribb öröklődő szembetegség, az úgynevezett Leber-féle atrófia okozta. A látóideg-sorvadás miatt az akkor 35 éves amerikai férfi fokozatosan veszítette el a látását, míg végül csak masszív ködöt látott maga előtt. Hiába járt betegségével több orvosnál is, segíteni senki nem tudott rajta, a betegségre ugyanis nincs ismert gyógymód.

Kevin állapota sokáig stagnált, mígnem három évvel ezelőtt látása váratlanul javulni kezdett. A Daily Mail című brit lapnak elmondta, az tűnt fel neki, hogy a látását takaró vastag ködön elkezd átszűrődni a fény. Az 55 éves férfi idén májusban, életében először a vakvezető kutyájának arcát is megpillanthatta.

20 év után visszanyerte a látását a vak férfi – senki sem tudja miért

Egyelőre az orvosok sem tudják, minek köszönhető Kevin látásának javulása. A vizsgálatok szerint mostanáig a látása 70 százalékát nyerte vissza, de ha ilyen ütemben gyógyul, az sem kizárt, hogy a látása újra 100 százalékos legyen. Kevin egyébként a speciális étrendjének, a meditálásnak és az imádkozásnak tudja be a két évtized vakság után beállt javulást.

Olvass még többet a látásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top