Egészség

“Olyan részeg voltam, hogy a 12 éves lányom főzte meg az ebédet”

"Amikor a lányom azt mondta, hogy nem nagyon szereti, hogy folyton borszagú vagyok, akkor gondoltam rá először, hogy problémám van."

“Úgy kezdődött, hogy a férjemmel lefekvés előtt elkezdtünk meginni egy-két pohárkával. Aztán mikor végre a gyerekek ágyba kerültek, kinyitottunk egy üveg bort minden este. Valahogy így kezdődött” – mesélte a BBC-nek Alice, akinek 33 éves korában kezdődtek az alkoholproblémái. Akkor már házas és egygyerekes édesanya volt.

“Aztán az egy közös üvegből egy-egy üveg bor lett, sőt volt, hogy kibontottunk egy harmadikat is. Aztán később már nem is vártam meg az estét, alig vártam a munka végét, ahogy hazaértem, inni kezdtem.”

Aztán Alice házassága tönkrement, az esti-délutáni ivásokat pedig felváltotta az ivás bármikor. A válás után Alice depresszióval is küzdött, nem járt be dolgozni, otthon “gyógyította” magát. “Pont mire a lányom hazaért az iskolából, teljesen lerészegedtem. 12 éves volt ekkor, és mindig nagyon félt, hogy milyen állapotban talál, ha hazaér. Amikor a lányom azt mondta, hogy nem nagyon szereti, hogy folyton borszagú vagyok, akkor gondoltam rá először, hogy problémám van.”

Segítséget próbált találni az alkoholizmusára Alice, de közben félt, ha kiderül, hogy iszik, elveszítheti a lányát. Végül talált egy segítő szervezetet, és sikeresen vette az akadályokat. “A szervezet segített célokat találni, most például egy kórusban énekelek, és sok időt töltök a lányommal.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top