Egészség

Sírva fakadt az orvos 10 éves betege köszönőlevelétől

18 hónapos korától kezdve kezeli Elle-t, és már-már saját lányaként tekint rá. Érthető, hogy nem bírta könnyek nélkül olvasni a kislány megható levelét.

Tavaly ilyenkor Elle Grace Morrisnak azt jósolták kezelőorvosai, hogy veleszületett rendellenessége miatt már nem érheti meg a következő karácsonyt. A tízéves kislány cisztás fibrózisban szenved, életét pedig csak egy kettős tüdőátültetés menthetné meg. Csakhogy hiába vár már majd egy éve a transzplantációs lista tetején, Elle-nek eddig a pillanatig nem találtak megfelelő donort.

A kislány tavaly, a lesújtó diagnózis hallatán bakancslistát írt, rajta olyan tételekkel, mint: bekukkantani az X-factor kulisszái mögé, találkozni Rita Orával, és egy napig hercegnőként élni. Az eltökélt tízéves azt mondja, az elmúlt egy évben sokszor kellett kórházba feküdnie, és az állapota tavalyhoz képest romlott is valamennyit, ennek ellenére maradt ereje, hogy mostanra szinte a lista összes tételét kipipálja.

Elle bakancslistájának egy-egy tétele volt az is, hogy szerepelhessen egy videóban, és hogy adományt gyűjthessen a cisztás fibrózisban szenvedő betegeknek. Két kívánsága most egyszerre teljesült, amikor főszerepet kapott egy olyan videóban, ami erre a betegségre szeretné felhívni a figyelmet.

A kisfilmben Elle beszél betegségéről, az elmúlt egy évéről, emellett az is látható benne, hogy a kislány levelet írt annak az embernek, akinek az elmúlt években nagy szerepe volt abban, hogy betegsége ne hatalmasodjon el rajta. Elle dr. Ravi Jayaramnak írta megható levelet, melyet azzal zárt, hogy hálás azért, hogy a doktor vállalta a kezelését, nélküle ugyanis ma már biztos nem élne.

A brit orvos 18 hónapos kora óta kezeli Elle-t, már-már saját gyermekeként tekint a kislányra, nem csoda, hogy nem bírta könnyek nélkül olvasni a megható vallomást.

 

Olvass még többet a cisztás fibrózisról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top