Egészség

Szokatlan alapanyagból készít szappant ez a kétgyerekes anyuka

Hobbiként indult, de a nagy népszerűségre való tekintettel ma már saját üzleti vállalkozásként készít különleges szappanokat egy 37 éves ausztrál nő.

Jasmine Overton kézműves szappanjaihoz természetes illóolajakat használ illatosítónak, azonban nem ettől lesznek különlegesek a queenslandi anyuka készítményei. A nem hétköznapi tisztálkodószerekhez ugyanis anyatejet használ alapanyagnak.

Az ötlet akkor pattant ki Overton fejéből, amikor húgáról, a 30 éves Jasmine-ről kiderült, hogy szervezete több anyatejet termel, mint amennyire babájának szüksége van. Nővére el is kérte tőle a többletet, és megszületett az első néhány kézműves “anyaszappan”.

Ezek a szappanok nem anyatejből készültek (Fotó: Rosie Posie Handcrafted Creations/Facebook)
Ezek a szappanok nem anyatejből készültek (Fotó: Rosie Posie Handcrafted Creations/Facebook)

Overton ismerőseinek és barátainak is készített személyre szabott szappanokat, amelyekről azt állítja, hogy használatuk lágyítja a bőrt, emellett enyhíti a bőrpírt, csökkenti a bőr zsírtartalmát, emellett alkalmas akné, illetve érzékeny, viszkető bőr kezelésére is.

“Ez valójában folyékony arany, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, nagyon jó a bőrnek!” – mondta az ausztrál vállalkozó, aki kislánya után Rosie Posie Handcrafted Creations néven indította el saját üzletét. A szolgáltatás lényege, hogy Jasmine kizárólag azoknak az anyáknak készíti termékeit, akik ellátják “alapanyaggal”, vagyis idegenek számára nem elérhetőek a mások tejéből készült szappanok.

A gyártási folyamat elején 45 perc alatt készül el egy félkilós darab, igaz, az ezt követő ülepítés 4-6 hétig tart, amely során szilikonból készült öntőformák segítségével hozzák létre a különleges formájú szappanokat. Overton emellett kecsketejből, kakaóvajból, napraforgóolajból, sheavajból, ricinus-, olíva- és kókuszolajból is készít szappanokat, amelyeket kézművespiacokon értékesít.

“Eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptam, mindenki azt mondja, elképesztően jól hidratálja a bőrt” – mondta Overton a Daily Mail brit lapnak nyilatkozva. “Nagyszerű lenne, ha növekedhetne a vállalkozás, és lenne annyi ügyfelem, hogy rendes munkaként készítsem a szappanokat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top