Egészség

3 tipp, hogy megelőzd az esti puffadást

Veled is gyakran előfordul, hogy kellemetlenül felpuffadt hassal mész lefeküdni? Íme, pár tipp, ami segít, hogyan tehetsz ellene!

Egész nap elkerülted a híresen puffasztó ételeket, mégis kényelmetlenül érzed magad estére? A puffadás hátterében pár ártalmatlannak tűnő szokás is állhat. Most ezekről rántjuk le a leplet!

Olvass még több tippet puffadás ellen az NLCafén: 

3 tipp, hogy megelőzd az esti puffadást

1. Fontos, mit vacsorázol

Sokan fogyasztunk kenyeret, tésztát vagy rizst vacsorára, hiszen ezekkel készülünk el a leghamarabb. Ám az este fogyasztott szénhidrátok jó eséllyel okoznak puffadást. Kis mennyiségben vacsorázhatunk szénhidrátot, de helyezzük inkább a könnyű zöldségekre a hangsúlyt, akár saláta, akár sült vagy párolt formában. 

2. Még egy kis desszert is megárthat

Te is mindig kívánsz egy kis édeset a vacsora után? Még ha csak egy kocka csokival csillapítod is az édességvágyad, az is vezethet puffadáshoz, hiszen feldolgozott cukrokat tartalmaz. Próbálkozz inkább egy kis banánnal vagy más édes gyümölccsel, de figyelj, hogy ne edd teli magad!

3. Az apró falatokról is mondj le vacsora után 

 Sokan készítjük el este, vacsora után a saját vagy a gyerekeknek szánt másnapi ebédet. Ilyenkor észre sem vesszük, hogy bekapjuk a felesleges falatokat, lenyaljuk a késről a maradékot és így tovább. Pedig ezek az extra falatok is eredményezhetik a felpuffadt pocakot. Figyeljünk oda, hogy vacsora után már semmit ne együnk, maximum csak egy teát fogyasszunk!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top