Egészség

Megalázták az időseket, akiket ingyenes szívvizsgálatra hívtak

Ki dühödten, ki sírva távozott arról az ingyenes szívvizsgálatról, ami inkább arról szólt, hogy százezreket lenyúljanak idős emberektől.

Több idős ember is panaszosan jelentkezett a bama.hu szerkesztőségénél, mert sorra hívogatják a 60 éven felülieket Pécsett ingyenes 3D-s szívvizsgálatra. Aki igent mond az invitálásra, annak felháborító bánásmódban van része – állítja a lap, mert minősíthetetlenül beszélnek a jelentkezőkkel, majd szinte kioktatják azokat, akik nem szeretnének 250-400 ezer forintért különböző kezeléseket vagy gépeket venni.

Mint írják, előfordul, hogy a megrémült idősek inkább vásárolnának, de mivel nincs náluk több százezer forint, az értékesítő cég alkalmazottja kocsival elviszi őket az automatához, hogy felvehessék a százezreket.

Kiderült, a fogyasztóvédők is tudnak a problémáról. Horváth Lászlóné, a Baranya Megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke kiemelte, nem tudni, honnan szerzik az adatbázist, az azonban látható, hogy kizárólag idős embereket hívnak meg a vizsgálatra. Mindenkinek azt tanácsolják, bármennyire is meggyőző és kecsegtető ajánlatnak tűnik az ingyenes szűrés, ne tegyenek eleget az invitálásnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top