Egészség

Alkoholos kézfertőtlenítőt követelnek az egészségügybe

Alkoholos kézfertőtlenítők rendelésével és használatával kerülnék el a kórházi fertőzéseket. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete már ki is dolgozta öt pontból álló javaslatát.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) szerint kórházi fertőzés mindenhol van, és mindig is lesz”, a kockázatokat ugyanakkor lehet és kell is csökkenteni. Öt pontjukban az egészségügyi kormányzattól azt kérik,

  • 2017. július 1-jére, vagyis a Semmelweis-napra minden betegellátási ponton, így a kórtermekbe és az orvosi rendelőkbe is tegyék elérhetővé a betegellátás minimumfeltételeként szolgáló alkoholos kézfertőtlenítő gélt.
  • tegyék kötelezővé a közvetlen betegellátásban részt vevő egészségügyi dolgozók számára az évenkénti higiéniai továbbképzést.
  • a nemzetközi gyakorlatok alapján indítsanak cselekvő szakmai programot”.
  • alakítsanak ki szakmai, hitelesített adatbázist, vezessenek be pozitív ösztönzőrendszert.
  • az Országos Epidemiológiai Intézet legalább félévenként hitelesen és közérthetően tájékoztassa a szakmai szerveket, az Országgyűlést és a lakosságot a kórházi fertőzésekről, a hazai trendekről, az elvégzett szakmai munkáról és a jövőbeni teendőkről, tervekről.

(Magyar Hírlap)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top