Egészség

5 ok, amiért megéri kelbimbót enni

A kelbimbó a gyerekeknél automatikusan tiltólistás, de a felnőttek sem kimondottan rajonganak érte. Pedig megfelelően elkészítve elképesztően finom, arról nem is beszélve, milyen egészséges!

1. Jót tesz a csontoknak

A kelbimbó tele van K-vitaminnal, ami pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a csontok erősek és ellenállóak legyenek, sőt még a csontritkulást is megelőzheti. Napi egyetlen csésze kelbimbó tartalmazhatja a napi K-vitamin-szükségletünk többszörösét is!

2. Csökkenti a koleszterinszintet

A kelbimbó a koleszterinszintet is csökkentheti, ha párolva fogyasztjuk. A párolt kelbimbó hozzájárul, hogy gyorsabban lebomolhasson a gyomorsav, ami így sokkal könnyebben távozik a szervezetből, ez pedig hozzájárul a koleszterinszintünk csökkenéséhez.

5 ok, amiért megéri kelbimbót enni

3. Javítja a látást

A kelbimbóban található rengeteg C-vitamin és antioxidáns alapjaiban erősíti az immunrendszert, de ahhoz is hozzájárulhat, hogy megvédje szemünket a káros UV sugaraktól. Ha hosszú távon fogyasztjuk, egyes időskori szembetegségeket is megelőzhetünk vele.

4. Hatékony lehet a rák ellen

A kelbimbó állítólag az egyik leghatásosabb rákmegelőző étel. Kutatók még 1980-ban fedezték fel, hogy a kelbimbó nagy mennyiségű, hosszú távú fogyasztása összefüggésbe hozható a rák megelőzésével – elsősorban a kelbimbóban található kéntartalmú vegyületeknek köszönhetően.

5. A legjobb fogyókúrás étel

Fogyókúrázók is csak jól járnak a kelbimbóval, mivel az igen alacsony kalóriatartalmú, mégis nagyon laktató. Ne riadjunk vissza a népszerűtlen zöldségtől – tele van a net szuper kelbimbós receptekkel!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top