Egészség

Az orvosnál tudta meg, hogy halottnak nyilvánították

Adminisztrációs hiba miatt nyilvánítottak halottnak egy Pécsen élő, idős férfit.

Orvoshoz ment egy 77 éves, súlyosan mozgáskorlátozott férfi, ott derült ki, hogy már nem szerepel egészségbiztosítási rendszerben, mivel a nyilvántartás szerint elhunyt – számolt be a Bama.hu.

A férfi idősebbik fia, aki édesapjával azonos nevet viselt, másfél éve meghalt. Az ő születési adatait keverték össze az édesapjáéval, emiatt készült el másfél évre visszamenőleg az édesapa halotti anyakönyvi kivonata.

Miután halottnak nyilvánították, a férfinak a TAJ-számán kívül megszűnt a fogyatékossági támogatása és a nyugdíjának folyósítása is. A férfi fiatalabbik fia minden érintett hivatalt felkeresett, és a rendőrséget is értesítette az esetről.

Dr. Szarkándi Zita, Nagyharsány jegyzője a lap érdeklődésére elmondta: amint értesültek a sajnálatos esetről, rögtön korrigálták a hibát, a felelősséget vállalják a történtekért. Valamennyi érintett hivatalnál azonnal intézkedtek, az ügyféllel egyeztetve.

Az idős férfit azóta visszavezették a társadalombiztosítási rendszerbe, újra folyósítják a nyugdíját és az egyéb juttatásait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top