Egészség

Újra megtanult mosolyogni a 38 éves anyuka

A 38 éves Megan Dennisnek 3 évvel ezelőtt lebénult az arca, mostanra mégis tud mosolyog. Újra meg kellett tanulnia.

Bell-féle paralízis miatt nem mozgott az anyuka arca, pontosabban csak a bal arca 17 százalékát tudta mozgatni: például nem tudta becsukni az egyik szemét. Valószínűleg egy egyszerű influenzavírus okozta a bénulást.

Újra megtanult mosolyogni a 38 éves anyuka

Megan nagyon sok mindent kipróbált az akupunktúrától a botoxig, végül egy speciális műtét segített rajta, de majdnem egy éven át tanulta újra, hogyan kell mosolyogni. Korában az arcbénulása miatt a beszéddel is voltak problémái. Bizonyos hangokat nagyon nehezen tudott kimondani, és ez például akadályozta abban is, hogy a lányának mesét olvasson. “Amikor először diagnosztizáltak, nagyon nehezen fogadtam el, hiszen az enyém volt a legszebb mosoly a középiskolában. Elvesztettem a magabiztosságom, és szörnyű volt, hogy folyton bámultak az emberek, végül a házból is alig mentem ki.”

Újra megtanult mosolyogni a 38 éves anyuka

 “A műtét óta tudok szimmetrikusan mosolyogni, és végre nem kell magyaráznom az embereknek, hogy lebénult az arcom. Hihetetlen, hogy mennyivel könnyebb dolgokat elintézni, ha tudsz mosolyogni. Végre szóba merek állni a lányom óvodás társainak a szüleivel.”

Újra megtanult mosolyogni a 38 éves anyuka

Huffington Post

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top