Egészség

Ez a zöldség lehet a fiatalság forrása

Friss kutatások szerint a fiatalság forrását nem egy újabb szuperkajában, hanem a brokkoliban kell keresnünk.

 A brokkoliról eddig is tudtuk, hogy nagyon egészséges: ásványianyag-tartalma legendás, és méregtelenítő hatása miatt a fogyókúrázók nagy kedvence is. Most még egy nyomós okra derült fény, ami miatt érdemes megszeretni a brokkolit, ez pedig nem más, mint fiatalító hatása

 A Washington University School of Medicine által végzett kutatásban öregedő egereknek adtak abból az enzimből, ami a brokkoli mellett az uborkában és a szójababban is megtalálható. A nikotinamid-mononukleotid (NMN) enzim hatékonyan alakult energiává az egerek szervezetében, gátolta a hízást, valamint javított a vércukorszintjükön, sőt a látásukon is!

Ez a zöldség lehet a fiatalság forrása

Bár az öregedést visszafordítani száz tonna brokkolival sem lehet, a kutatók abban bíznak, hogy a brokkoliban található NMN enzim hasonlóan jótékony hatással lehet az emberekre is, és lehetővé teheti az egészségesebb és energikusabb közérzetet idős korban is. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top