Egészség

Szívszaggató videót készítettek beteg édesanyjuknak a testvérek

A videó nem sokkal azután készült, hogy Kathyt Alzheimer-kórral diagnosztizálták az orvosok. Fiai ezzel a felvétellel szerettek volna tisztelegni előtte.

Kathy Ryan egy kétgyermekes, ír édesanya, aki néhány hónapja tudta meg, hogy az Alzheimer-kór korai stádiumában szenved. Azt mondja, most még nincsenek komoly tünetei, de tisztában van vele, hogy a betegség előrehaladásával az állapota is romlik majd. “Idővel a rövid- és hosszú távú memóriát is tönkreteszi, illetve motoros mozgásokra is hatással lesz” – mondja az asszony, aki előtt két felnőtt fia a közelmúltban megható videóval tisztelgett.

Az alig 4 perces kisfilm első pár pillanatában Kathy és két fia, Andrew és Matt látható. Szótlanul, csendben ülnek, majd a fiúk belekezdenek a történetükbe. A papírra írt szövegek segítségével elmondják, hogy édesanyjuk sosem feledkezett meg a születésnapjukról, arról, hogy megkérdezze őket, milyen napjuk volt, ahogy arról sem, hogy mosolyt lopjon még a legsötétebb napjukba is.

Aztán fordul a kocka. A fiúk elmondják, nemsokára édesanyjuk nem fog emlékezni majd a múltbeli szép emlékekre, a gyermekeire, sőt a saját nevére sem. Ahogy arra sem, hogy ezekre a számára fontos dolgokra egy betegség, az Alzheimer-kór miatt nem emlékszik. Andrew és Matt azzal zárják a kisfilmet, hogy a bizonytalan és leginkább szomorú jövő ellenére büszkék édesanyjukra, és amíg csak tudják, szeretnék őt elhalmozni a szeretetükkel. 

 

Olvass még többet az Alzheimer-kórról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top