Egészség

Kitiltanák az internetről a fiatal lányt, mert túl sovány

Egy erre vonatkozó petíciót eddig több mint 11 ezren írtak alá: szerintük a túlságosan vékony lány ráveszi rajongóit, hogy nézzenek ki úgy, mint ő.

Eugenia Cooney szerint ez egyáltalán nincs így. Ahogy egy interjújában elmondta, ő csak egy átlagos amerikai lány, aki a YouTube-csatornáján keresztül öltözködési és sminktanácsokat oszt meg rajongóival. Akikből, lássuk be, akadnak szép számmal: eddig a pillanatig több mint 900 ezren követik Eugenia videóit.

Hello love you guys and hope you have a good day ????

Eugenia Cooney (@eugeniacooney) által közzétett fénykép,

 

A fiatal lány az idézett interjúban elmondta azt is, bármennyire is igyekeznek kritikusai ezt hangoztatni, nem anorexiás, és nem szenved semmilyen más evési rendellenességben. “Soha nem mondanám senkinek, hogy fogyjon le, vagy hogy változtassa meg a külsejét. Azt meg pláne nem, hogy nézzen ki úgy, mint én! Már csak azért sem, mert szerintem az a legfontosabb, hogy mindenki a saját bőrében legyen boldog, és azt csinálja, ami igazán boldoggá teszi.”

És bár Eugenia valóban nem tesz semmi rosszat, azt a szakemberek is elismerik, hogy igenis befolyásolhatja követőit. Erin Hillard, a Notre Dame Egyetem táplálkozási zavarokkal foglalkozó professzora szerint Eugeniának nem kell feltétlenül buzdítania követőit arra, hogy fogyjanak le. “Már az is elég, ha YouTube-csatornáján vonzónak állítja be az életét. Mivel sokan követik, példaértékűnek tartják majd azt, amit tesz, és azt is, ahogy kinéz.”

Hey guys I posted a new video today where I show you my incredibly emo Christmas decorations XD link in my bio ????????

Eugenia Cooney (@eugeniacooney) által közzétett fénykép,

 

A szakember a Yahoo Style-nak elmondta, nemcsak a hagyományos, de a közösségi médiának is fontos szerep jut abban, hogy látják saját magukat a fiatalok, így jogosnak tartja azon szülők aggodalmát, akik szerint a vékony lány rossz hatással van fiatal követőire. “Egy YouTube-celeb élete csillogónak és vonzónak tűnhet egy kamasz számára, akik könnyen úgy gondolhatják, ahhoz, hogy ők is sikeresek és boldogak lehessenek, úgy kell kinézniük, mint Eugeniának.”

Az aggódó szülők egyébként a Change.org-on már egy petíciót is indítottak a YouTube-csatorna bezárásáért, amit eddig több mint 11 ezren írtak alá. Még 15 ezer aláírás szükséges ahhoz, hogy a Google vizsgálni kezdje Eugenia csatornáját.

Olvass még többet az anorexiáról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top