Egészség

Megható fogalmazásban védte meg autista öccsét a hatéves lány

Lex azután ragadott ceruzát, hogy egyik barátnője "furának" nevezte testvérét, aki autisztikus spektrumzavarban szenved.

A brit kislány édesanyja később elmondta, Lex nagyon felzaklatta magát a megjegyzésen. Meg is próbálta elmagyarázni barátnőjének, hogy testvére nem “fura”, csak autista, de hiába próbálkozott, barátnője nem értette meg. A kislányt végül ez a tapasztalat vette rá arra, hogy fogalmazást írjon, amivel felhívhatja a figyelmet a betegségre.

“Hétfőn nagyon szomorú voltam, mert az egyik lány az osztályomból azt mondta nekem, hogy tesóm fura. Pedig ő egyáltalán nem fura, csak autista. Szeretném, ha az iskolában a jövőben minél többet tanulnánk olyan dolgokról, mint az autizmus, hogy mindenki megértse, vannak olyan emberek, akik mások mint mi, de ettől még nem kell máshogy kezelni őket.”

Megható fogalmazásban védte meg autista öccsét a hatéves lány

Mikor meglátta a rövid fogalmazást, Lex édesanyja teljesen elérzékenyült, és úgy döntött, megosztja azt a saját Facebook-oldalán is. A Buzzfeed News nevű amerikai portálnak később elmondta, Lex levelét osztályfőnöki óra keretében is felolvasták, a tanárnő ekkor meg is kérdezte az osztálytól, tudja-e valaki, mit jelent az autizmus. Senki sem jelentkezett.

A megható sorok egyébként – mondanunk sem kell – vírusszerűen terjednek. Eddig több mint 27 ezren osztották meg.

Olvass még többet az autizmusról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top