Egészség

Saját érintésére is allergiás a fiatal nő

Ha csak végigsimít a karján, duzzadt, piros csíkok jelennek meg rajta. Az orvosok nem tudják, hogyan gyógyíthatnák.

Hannah Arbuthnott allergiája megvan, mióta csak az eszét tudja. Az Insidernek elárulta, fiatalabb korában nagyon zavarta különcsége, de mostanra megtanult vele együtt élni. Olyannyira, hogy sokszor ő maga viccelődik az egyébként meglehetősen kellemetlen tüneteken.

Kép forrása: Facebook/ Insider
Kép forrása: Facebook/ Insider

A betegséget, ami az orvosok előtt sem ismeretlen, dermatographiának hívják, és a feltételezések szerint az immunrendszer hibás működése idézi elő. Meglehetősen gyakori is: 20-ból 1 ember tapasztalja élete során a túlságosan érzékeny bőr okozta kellemetlen tüneteket, a pirosságot, a duzzanatot és a viszketést.

“A legpuhább érintés is azonnal meglátszik a bőrömön. Olyan, mintha a helye azonnal begyulladna” – magyarázza Hannah, majd hozzáteszi, mivel a karcolások nyomai sokszor még órák múltán is látszanak, szokott azzal szórakozni, hogy a bőrére ír üzeneteket a szeretteinek. “Szerencsére a csíkok egy idő után maguktól is eltűnnek, így gyógyszerre nincs szükségem. Sokkal nagyobb baj, hogy az orvosok sem tudják, miért múlik el. Ahogy azt sem, mi okozza egyáltalán.”

 

Olvass még többet az allergiáról az NLCafé oldalán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top