Egészség

9 étel, ami tuti megcsinálja a jókedved

A letargikus hangulatodra ne könyékig elmerülve a nutellás üvegben keresd a gyógyírt! Van pár étel, ami sokkal hatékonyabb hangulatjavító.

 Félreértés ne essék, nem arra biztatunk, hogy a problémák és a rosszkedv elől az evésbe menekülj. Az az azonban tény, hogy bizonyos ételek rendelkeznek hangulatjavító hatással, és az őszi szürkeségben, amikor a legoptimistábbak is hajlamosak sötéten látni a dolgokat, nem árt tudni, melyek ezek. Ha kerülget a depresszió, iktass be az étrendedbe párat az alábbi ételek közül!

1. Csoki

Nincs ember, aki ne gyógyította volna már a rosszkedvét csokival. Kétszer-háromszor érdemes rendszeresen fogyasztani egy kis étcsokit, mert magnézium- és antioxidáns-, na és persze kakaótartalma miatt enyhíti a szorongást, a depressziót és a fáradtságot.

9 étel, ami tuti megcsinálja a jókedved

2. Kávé

Igaz, hogy nagy mértékben a koffein csak táplálja a szorongást, napi egy-két csésze kávé azonban igazi lélekemelő hatással bír. Már csak az illata is.

3. Dió

Kalóriában ugyan gazdagok, de a kiegyensúlyozott étrend alapvető elemei a dió és a magfélék. Csökkentik a szervezetben a stresszhormon szintjét, ezért egy héten párszor nyugodtan fogyassz el belőlük egy maréknyit. 

4. Tojás

Akármilyen formájában is fogyasztod, a tojás magas D-vitamin- és fehérjetartalma miatt nem csak az izmaid, az idegeid jó barátja is lesz.

9 étel, ami tuti megcsinálja a jókedved

5. Lazac

A lazacban található omega-3-zsírsavak hatékonyan szállnak szembe a hangulatingadozásokkal és a depresszióval.

6. Bogyós gyümölcsök

A málnára, az áfonyára vagy a szederre már csak rápillantani is jó érzéssel tölt el. A bogyós gyümölcsöket azonban fogyasztani is megéri, hiszen antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően javítják a kedvet és lassítják az öregedést.

7. Tészta

Teljes kiőrlésű szénhidrátokat fogyasztani fontos a megfelelő energiaszint fenntartásához. És csak gondolj egy tál paradicsomos tésztára – máris jobb lett a kedved!

9 étel, ami tuti megcsinálja a jókedved

8. Avokádó

Az avokádó befolyással van a szerotonin hormon működésére, ezáltal az agyműködésre és a hangulatunkra is. Nem beszélve rengeteg egészséges hatásáról!

9. Banán

 A banán depressziót csökkentő hatásáért a benne található B-vitamin a felelős, de káliumtartalma miatt is érdemes fogyasztani.

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top