Egészség

Magyarokra is szavazhatsz a rendhagyó gasztroversenyen

Két magyar is bejutott a legjobb ötven közé a svéd Elektrolux gasztronómiai ötletversenyén, ahol olyan megoldásokkal nevezhettek a fiatalok, amelyek segítségével egészségesebben, kevésbé pazarló módon főzhetünk.

Az Electrolux Ideas Lab verseny egy nemzetközi ötletpályázat, ami olyan világméretű problémákra hívja fel a figyelmet és próbál rájuk megoldást találni, mint az alultápláltság, az elhízás vagy az élelmiszer-pazarlás. A versenyre a világ 73 országából érkeztek világmegváltó ötletek és a legjobb ötvenbe beválogattak két magyar versenyző,  Buzogány Anna és Tóth Máté pályázatát is.

Buzogány Anna “Eat” néven egy olyan alkalmazást talált ki, amiben a háziasszonyok a konyhai alapanyagoknak, E-számoknak és egyéb összetevőknek nézhetnek alaposan utána, míg Tóth Máté “Noura” néven egy olyan eszközt álmodott meg, ami elemzi felhasználója fiziológiai jeleit, és azok alapján ajánl neki megfelelő táplálékot, konkrét receptekkel, vagy az internetről rendelhető ételek között segít választani.

Buzogány Anna – Eat

A legjobb ötven pályázat közül internetes szavazással dől el az, hogy melyik tíz kerül a svéd gyártó zsűrije elé, amik közül ők választják ki a győztest, aki tízezer euró pénzdíjat nyer és egy utazást Stockholmba, ahol a cég minden segítséget megad a nyertes pályázat megvalósításához.

Tóth Máté – Noura

Buzogány Anna pályázatára itt szavazhatsz, míg Tóth Mátét ezen a linken segítheted a továbbjutásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top