Egészség

Készíts házi köhögés elleni szirupot!

A hideg és az influenzaszezon fenyegető közelségével nem árthat, ha betárazunk köhögés elleni sziruppól. De még jobb, ha mi magunk készítjük el!

Ha a házi, természetes gyógymódok hívei vagyunk, vagy egyszerűen szeretnénk kísérletezni a boszorkánykonyhával, nyugodtan kezdhetünk ennél a szirupnál.

Valójában az egész pofonegyszerű: nem kell hozzá más, csak méz és egy rakás illatos kakukkfű. A szirupot úgy készítjük, hogy először egy csésze vizet forraljunk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet, zárjuk el a lángot, és hagyjuk, hogy a fedő alatt kiázzon a kakukkfűből a sok értékes hatóanyag. 15-20 percig hagyjuk állni, aztán szűrjük le úgy, hogy megmaradjon az értékes folyadék. Ebbe keverjünk bele úgy 1/2 csésze nyers mézet, és egy befőttesüvegben tegyük el a köhögős napokra! 

Készíts házi köhögés elleni szirupot!

A méz jótékony hatásait valószínűleg nem kell ismételni, de kevesen tudják, hogy a kakukkfű is kiváló antibakteriális hatással bír.

Természetes, egyszerű és még jól is esik majd – érdemes kipróbálni!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top