Egészség

Könyörgött édesanyjának a rákbeteg lány, hogy segítsen neki meghalni

A 29 éves nőnél egy évvel az esküvője után állapították meg, hogy gyógyíthatatlan agydaganatban szenved. Édesanyja most őszintén beszélt arról, mire kérte lánya a diagnózis után.

Brittany Maynard nevét két évvel ezelőtt ismerte meg az egész világ, nem sokkal azután, hogy a fiatal nőt gyógyíthatatlan agydaganattal diagnosztizálták. Brittany nem volt hajlandó belenyugodni abba, hogy kínok között kell majd meghalnia úgy, hogy közben teljesen leépül, ezért kampányolni kezdett a méltóságteljes halál joga mellett. Videóinak és interjúinak hatására, hatodik államként Kaliforniában is bevezették a törvényt, ami a gyógyíthatatlan betegeknek lehetővé tette, hogy idő előtt, orvosi segítséggel távozzanak.

 

Brittany édesanyja, Debbie Ziegler lánya halála évfordulójának alkalmából a Cosmopolitannak nyilatkozott, a beszélgetés során pedig elmondta, a diagnózisát követően lánya szó szerint könyörgött neki, hogy segítsen neki meghalni. “Anya, egy tumor van az agyamban, és ha nem teszünk semmit, hatalmas kínok között fogok meghalni” – idézte kétségbeesett lányát Debbie, majd hozzátette, Brittany biztos volt benne, hogy idővel tünetei rosszabbodni fognak.

“Elvesztem a látásom, a hallásom, beszélni sem tudok majd. Arra sem fogok emlékezni, hogy ti kik vagytok. Kérlek anya, ígérd meg, hogy segítesz meghalni, mielőtt a betegség teljesen felemészt.” Brittany és családja nem sokkal a diagnózis után Kaliforniából Oregonba költözött, az az állam ugyanis engedélyezi a súlyos betegek orvosi közreműködéssel végzett öngyilkosságát.

Brittany 2014. novemberében halt meg családja és barátai körében, a saját feltételei szerint.

Olvass még többet az eutanáziáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top