Egészség

16 órás műtét után választották szét a fejüknél összenőtt sziámi ikreket

Az operációt követően az anyuka Facebook-posztot írt fiainak arról, hogy tudja, sok mindenen kellett keresztülmenniük, de most már minden rendben lesz.

A 13 hónapos amerikai ikreket, Jadon és Anias McDonaldot a New York-i városi kórházban operálták meg hosszas előkészületek után. A beavatkozás több mint 16 óráig tartott, és szerencsére mindkét kisfiú jól viselte a megpróbáltatásokat. Az édesanya, Nicole McDonald Facebook-oldaláról kiderült, Jadon műtétje valamivel rövidebb volt, Aniast ugyanis órákkal azután is operálták, hogy Jadont már visszavitték a szobájába.

 

Az anya egyébként a műtét előtt hosszú interjút adott a CNN vezető orvosriporterének, Sanjay Guptának. A beszélgetés során elmondta, május óta erre a beavatkozásra vár, most mégis vegyes érzések töltik el a beavatkozást illetően. Azt mondta, egyszerre retteg és izgul: fél, hogy elveszítheti a gyermekeit, ugyanakkor igyekszik pozitív maradni, és alig várja, hogy találkozzon gyermekeivel úgy, hogy már nincsenek összenőve.

Nicole a műtét után megható posztot tett közzé, amiben fiainak üzen: “Tudom, hogy sok mindenen kellett keresztülmennetek az elmúlt 13 hónapban. Több mindenen, mint amennyit én valaha meg fogok tapasztalni. De tudom azt is, hogy minden rendben lesz. Megígérem nektek, hogy így lesz.”

 Olvass még többet sziámi ikrekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top