Egészség

Kovács Patrícia kerekesszékbe ült

Kovács Patrícia is kerekesszékbe ült, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élők speciális kézmosási és higiéniai igényeire. Október 15-én tartják ugyanis a Kézmosás Világnapját, amelyet az UNICEF hívott életre azzal a céllal, hogy tudatosítsa a szappannal történő kézmosás komoly jelentőségét a betegségek megelőzésében.

Kovács Patrícia, a SUHANJ! Alapítvány társalapítója kiemelte, hogy a SUHANJ! Fitness akadálymentesítése során fontos volt a felhasználóbarát eszközök beépítése a vizes helyiségekben, hiszen edzőtermükben épek és fogyatékkal élők egyaránt sportolnak.

A felmérésben Fenyvesi Zoltán, a SUHANJ! Alapítvány önkéntese, a Tiszta szívvel című film egyik főszereplője is részt vett, és a válaszokhoz a következőket fűzte hozzá:

“Nagyra értékelem, hogy már egyre több helyen építenek ki akadálymentes mosdókat, de azért még van hová fejlődni a tisztán tartás és a feltöltés terén. Nekem is, mint sokaknak, akik kerekesszéket hajtanak, jobban összekoszolódik a kezünk, ezért fokozott szükségünk van a megfelelő kézmosási lehetőségre, fontos, hogy az adagolók és a mosdó megfelelő magasságban legyenek, az ülőke rögzítve legyen, és a tükröt a székben ülők magasságához is lehessen állítani.

Kovács Patrícia kerekes székbe ült

 A SUHANJ! Alapítvány és a Tork felmérése szerint az akadálymentes mosdókban a fogyatékkal élők a leggyakrabban előforduló problémák között említik, hogy nem töltik rendszeresen a szappan- és papíradagolókat, nehezen érhetők el az adagolók, nehezen adagolható a kézmosószappan, nehezen téphető le a kéztörlőpapír, nehezen adagolható a toalettpapír, nem elég gyakori a takarítás.

Kovács Patrícia kerekes székben

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top