Egészség

Vészesen közelít az influenza

Vészesen közelít hazánk felé az influenza. A szomszédos Romániában az elmúlt hét alatt több mint 71 ezren keresték fel a háziorvost influenzaszerű légúti megbetegedés tüneteivel.

A román állami járványügyi központ (CNSCTB) adatai szerint az elmúlt heti több mint 71 ezer megbetegedés közel 40 százalékkal meghaladja a 2015 azonos időszakában regisztrált megbetegedések számát. Tavaly ilyenkor 52 ezer influenzaszerű esetet jegyeztek föl.

Idén ugyanakkor még egyetlen heveny légúti megbetegedéssel orvoshoz forduló páciensnél sem mutatták ki az influenzavírust. 2015 októberének első hetében már 18 embert fertőzött meg az influenza. A CNSCTB ettől függetlenül máris tanácsolja, hogy aki teheti, oltassa be magát influenza ellen.

Romániában évről évre egyre többen igénylik az influenza elleni védőoltást, de így is magas a vírusfertőzés szövődményeinek tulajdonítható halálesetek száma. 2015-ben 107 ember életét követelte az influenza az országban.

Hazánkban is megjelenhet a heveny légúti betegség
Hazánkban is megjelenhet a heveny légúti betegség

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top