Egészség

Boldogabbak leszünk a sárga színű ételektől

Egy friss kutatás szerint, ha erőt vesz rajtunk a szomorúság, csak néhány vidám, napsárga étel után kell nyúlnunk!

A sárga színt valahogy amúgy is a boldogsággal hozzuk kapcsolatba, de most kiderült, hogy a sárga ételek fogyasztásakor is működhet a színmágia.

Érdekes módon ez pont azért van, mert a sárga színről a boldogság jut eszünkbe: az emberek 70%-a érez erős kapcsolatot a szín és az öröm érzése között, épp ezért nem meglepő, ha ezektől az ételektől tényleg jobb kedvűek leszünk.

Boldogabbak leszünk a sárga színű ételektől

Ez az összekapcsolás gyerekkorból eredeztethető: a melegséget adó nap és a gyerekjátékok élénksárga színe örökre belénk írja, hogy a sárga csakis jót jelenthet. A következő kedvenc szín – már az ételek tekintetében – a piros és a barna, de a sárga magasan megelőzi mindkettőt.

A felmérés szerint a válaszadók 61%-a találja borzasztóan szívderítőnek az omlettet, de a palacsinta és a sajtos makaróni is jó elöl van. 

És végeredményben tényleg ki ne derülne fel egy aranyló tojásos nokedlitől vagy egy mézsárgára sült omlós pitétől? Máris egyszerűbb belátni a dolgot!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top