Egészség

Mindenki kalapban lesz pénteken – te is?

Október 14-én pénteken a világon ezrek és ezrek viselnek kalapot. A kalapos szelfiket a közösségi oldalra is feltöltik majd. A "Fel a kalappal"-kampány a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő és megfelelő ellátást nem kapó gyermekekre szeretné fölhívni a figyelmet. Csatlakozol?

Az október 14-re, péntekre szervezett “Fel a kalappal“-kampányt az ICPCN (International Children’s Palliative Care Network) kezdeményezte. Mint felhívásukban rámutatnak, a világban 21 millió gyermek él együtt valamilyen gyógyíthatatlan betegséggel, de többségüknek – főként a fejlődő országokban – szinte esélye sincs a megfelelő ellátásra, amit a hospice-szolgálatok nyújthatnának nekik és családjuknak.

Talán el sem tudjuk képzelni, egy családnak milyen elviselhetetlen terhet jelent szakszerű segítség, az alapvető higiéniai körülmények hiányában ápolni egy akár végstádiumban lévő beteg gyermeket, pedig sok helyütt ez a hétköznapok valósága.

Az ICPCN közösségimédia-kampányt hirdetett, és arra bátorít más szervezeteket és magánembereket, így akár téged is, viselj kalapot vagy sapkát október 14-én. Kalapos fotódat #hatson4cpc hashtag kíséretében oszd meg a közösségi oldalon.

A gyermekegészségüggyel foglalkozó magyar szervezetek közül eddig a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice jelezte, hogy csatlakozik a kampányhoz – írja a HVG.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top