Egészség

Tényleg be lehet rúgni a kávétól?

A kávé nemcsak felpörget, de akár be is csiccsenthetünk tőle! Itt a tudományos magyarázat.

Érezted már, hogy a harmadik-negyedik kávé után nemcsak energikus vagy, hanem kifejezetten jókedvű, sőt már-már a részegséghez hasonló derű járja át tested-lelked? Nemcsak beképzelted a dolgot, hanem létezik rá tudományos magyarázat is!

 Még több érdekes tény a kávézásról az NLCafén:

Az orvosok által javasolt napi koffeinmennyiség 400 mg vagy kevesebb. Ha közelítünk az 1000 mg-hoz – ez napi 8 kávét jelent –, akkor koffeinmérgezés veszélye léphet fel, amit érzékelhetünk úgy is, mintha alaposan berúgtunk volna. Ám nem csak a kávétúladagolás válthatja ki ezt az érzetet!

Tényleg be lehet rúgni a kávétól?

Kutatások bizonyítják, hogy azok az emberek, akik szervezetében megtalálható egy bizonyos PDSS2 nevű gén, nehezebben dolgozzák fel a koffeint. Vagyis: míg a többi ember szervezetéből a második kávé idejére már eltűnt az első kávé, az ő szervezetükben egymásra rakódik az első, a második, a harmadik és a negyedik kávéban található koffeinmennyiség. Így ők valóban érezhetik magukat becsípve, még akkor is, ha nem került Baily’s a kávéjukba.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top