Egészség

Ikerbabái gyógyították meg a krónikus migrénben szenvedő édesanyát

Várandóssága előtt olyan erős fájdalmai voltak, hogy dolgozni, sőt járni is képtelen volt. Orvosi javaslatra esett teherbe.

“A fejfájásrohamok 14 éves koromban kezdődtek. A szüleim azonnal orvoshoz vittek, ahol hamar kiderült, egy örökletes migrénfajta, a familiáris hemiplégiás migrén okozza” – kezdi Facebook-posztját a fiatal anyuka, Kate C. Thompson, majd hozzáteszi, az azóta eltelt több mint tíz évben az orvosok sok mindennel próbálkoztak: gyógyszerekkel, speciális étrenddel, sőt még a botoxszal is.

Csakhogy Kate tünetein semmi sem segített. 10 évvel az első rohamok után a fejfájás állandósult. “A fájdalom sokszor olyan pokoli volt, hogy lábra sem bírtam állni. Elvesztettem a munkám, és sokszor csak feküdtem az elsötétített szobában, és azt kívántam, bárcsak meghalnék.” Kate végül erős narkotikumokat kapott a fejfájásra, ezekkel tudott úgy-ahogy dolgozni.

 

“Két-három évvel ezelőtt, az orvosok új gyógymódot javasoltak: a terhességet. Azt jósolták, a terhesség alatt termelődő hormonok újraindítják a testemet, és megszüntetik a migrént. Nem akartuk, hogy kizárólag terhességi hormonokat szedjek, ezért a férjemmel próbálkozni kezdtünk.”

Kate élete végül 2015. december 23-án változott meg teljesen, ekkor lett ugyanis tünetmentes és egyszersmind biztos abban, hogy várandós. “Az első ultrahangos vizsgálaton jött a meglepetés, hogy nem egy, de egyszerre két babát várok. A születésnapomon jöttek világra, császármetszéssel.”

A fiatal anyuka még most is csak nehezen hiszi el, hogy gyermekei adták vissza az életét. “Nem lehetek nekik elég hálás. Még meg se születtek, de már megmentették az életem” – írja Kate, majd hozzáteszi, a gyerekek születése előtt három év alatt mindössze 13 fejfájásmentes napja volt. A szülés óta több mint 300 nap telt el. Fejfájás nélkül.

Olvass még többet az ikrekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top