Egészség

3 holisztikus technika, ami csökkenti a szorongást

A most következő holisztikus szorongáscsökkentő technikák nagyon egyszerűnek tűnnek – talán épp ezért nem jutottak eddig eszedbe! Pedig érdemes őket bevetni, mert elképesztően hatékonyak.

Ellen Vora, a szorongó emberek gyűjtöhelyén, New York Cityben praktizál mint holisztikus pszichológus, akupunktúra-szakértő és jógaoktató. Ha valaki, hát ő jól ismeri a szorongást kiváltó okokat és azt is, hogyan tudjuk megszüntetni a stresszes állapotot. Íme, Ellen három egyszerű módszere, amit minden alkalommal javasol, ha valaki szorongásos panasszal fordul hozzá:

1. Stabilizáld a vércukrod!

A vércukorszint lezuhanására sokan reagálnak stresszel. A megoldás azonban nem az, ha betömünk egy csokit (hosszú távon legalábbis), hanem ha az egész étrendünket úgy alakítjuk, hogy abban túlnyomó többségben legyenek a lassan felszívódó szénhidrátok, amik nem okoznak cukorsokkot, se krízist.

3 holisztikus technika, ami csökkenti a szorongást

2. Búcsúzz el a koffeintől!

Nehéz ügy, hiszen mind úgy gondolunk egy meleg, krémes csésze kávéra, mint a Megváltóra. Mégis, aki szorongással küzd, annak le kell mondania a kávéról, hiszen bizonyítottan növeli a stresszt. De a fokozatosság fontos: egy kávé helyett először fogyasszunk napi fél csészét, aztán váltsunk zöld teára, majd koffeinmentes teára.

3. Gyakorold a légzéstechnikákat!

Hajlamosak vagyunk elsiklani a légzés fontossága fölőtt, hiszen túl szépnek tűnik, hogy lélegzetvételekkel vessünk véget a szorongásnak. Pedig ezek a technikák működnek. Napi 2-3 percet mind rá tudunk szánni a nyugodt, kiegyenlített légzés gyakorlására.

Forrás: MindBodyGreen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top