Egészség

Nem használhatják a közös iskolai vécét a menekült gyerekek

A két menekült gyereknek ugyan az orvosok szerint nincs semmi baja, több olasz család félti tőlük a saját gyerekeit.

Egy 9 és egy 11 éves, egyiptomi, illetve etióp menekült gyereknek külön vécét kell használnia az olaszországi Cagliari egyik katolikus magániskolájában, mivel a többi diák szülei attól félnek, hogy a gyerekeik elkaphatnak tőlük valamit.

Bár a két menekült gyerekről az orvosi vizsgálatokon kiderült, hogy teljesen egészségesek, két olyan család is akadt, akik kivették gyermekeiket az intézményből, mikor a menekültek oda kezdtek járni, illetve többen is jelezték, hogy fontolgatják ugyanezt. Az intézmény erre fel vezette be a menekült gyerekek számára az elkülönített mellékhelyiséget.

A két menekült gyerek a tengeren veszítette el a szüleit, jelenleg két helyi ügyvéd neveli őket, akiket sokkolt az iskola rasszista hozzáállása, és az intézkedés visszavonását sürgetik.

Ez nem történhet meg, ha egy gyerek köhög vagy megfázott. Egészségügyi kifogásokkal álcázzák a valódi rasszizmust – fogalmazott az egyik gyerek gondviselője, Marina Bardanzellu.

independent.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top