Egészség

Döglött galambok miatt nem műtenek Orosházán

Garanciális javítások miatt késett az orosházi kórház új műtőblokkjának használatba vétele a nyári beázás után, és nem igaz, hogy döglött galambok potyogtak az álmennyezetből.

Azt írta a nol.hu, hogy döglött galambok tetemei és csontkukacok hullottak az orosházi kórház frissen készült műtőblokkjának álmennyezetéből, és valószínűleg emiatt emelkedett meg a kórházi fertőzések száma, illetve halasztódnak el műtétek. Voltak, akik tudni vélték, hogy azért költözhettek a galambok az álmennyezet fölé, mert a szellőzőrendszeren nincs rács.

Az internetes portál pár órán belül közölte a kórház igazgatójának cáfolatát is, miszerint szó sincs ilyesmiről. Valóban találtak döglött galambokat az egyik régi ereszcsatornában, és emiatt le is állították a műtéteket az érintett műtőben, de egy életmentő műtétet sem kellett elhalasztaniuk. A kórházigazgató a kórházi fertőzések emelkedését is cáfolta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top