Egészség

Itt a fokhagymás szájszag tuti ellenszere

A fokhagymás szájszag elűzésével sokan, sokféleképpen próbálkoztak már, de most tudományosan is tesztelték a módszereket – így végre megtudhatjuk, mi bizonyulhat a leghatékonyabbnak!

A fokhagyma egészséges és finom, de az utána sokáig maradó szájszagot már kevésbé szoktuk szeretni. Egy friss kísérletnek hála azonban lehet, hogy most már soha többé nem kell választanunk a fokhagymás vajjal töltött bagett és az esti randi között!

Az Ohio State University kutatói egy rakás fokhagymát etettek meg önkéntesekkel, aztán 25 másodpercnyi rágcsálás után az alábbiakat adták nekik: víz (ez volt a kontrollcsoport), nyers alma, hideg vagy meleg almalé, saláta, nyers vagy főzött menta- és zöld tea. Aztán megvizsgálták a szájszagot.

Itt a tudományos válasz a fokhagymás szájszagra

A zöld tea például tökéletesen eredménytelennek bizonyult. Hatásos volt az alma és a saláta, de minden csakis nyers formában – léként keveset ért. A legeredményesebb a menta volt, de nem a főzött, előkészített változat, hanem a nyers mentalevél rágcsálása!

Szóval mostantól, ha esetleg valami jó fokhagymásat ennénk, rágó helyett inkább tartsunk készenlétben egy marék friss mentalevelet!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top