Egészség

Bakancslista, amitől összefacsarodik a szíved

Utazás egy egzotikus országba vagy egy kacsalábon forgó palota: általában ilyenek állnak egy bakancslistán. Ez az anyuka viszont csupa olyasmire vágyik, ami csupán számára elérhetetlen. Ettől szívfacsaró ez a lista!

Bakancslistát készített egy kisvárdai anyuka, aki otthon gondozza születése óta súlyosan beteg fiát. Öt kívánság van a listáján:

1. egy automata mosógép, hogy könnyebbek legyenek a napjaik;

2. egy kis kályha, amivel a szobát lehet fűteni;

3. egy okostelefon, amivel internetezni lehet;

4. egy nap, amikor megnézheti a Balatont, mert még sosem látta;

5. egy hónap, amikor nem kell a mindennapokért harcolni.

Pusumáné Varga Judit az adjkiraly!-on kért segítséget, ahol leírta helyzetüket. A család gyakran a mindennapi betevőjét sem tudja előteremteni, miközben egy súlyosan beteg gyereket nevelnek. Ráadásul Judit fia már nem kicsi, így őt emelgetni, gondozni igencsak kemény feladat a beteges asszonynak. A férje egészsége is törékeny, gyakran kórházban van cukorbetegsége és annak szövődményei miatt.

“Fiamról, aki egészségesen született a zárójelentése szerint, 5 naposan kiderült, hogy egyáltalán nincsen látóidege, így mindkét szemére vak lett. 2 hónaposan rájöttünk, hogy a szervezete nem tudja a glutént feldolgozni, így gluténérzékeny is lett. A legnagyobb csapás ezután következett, ugyanis majdnem egyévesen agyalapi kétoldali bénulást kapott, emiatt nem tud mozogni. A magatehetetlen, vak kisfiú 3 évesen egy újabb agyalapi bénuláson esett át, amelyhez ekkor már epilepszia is társult. Így születésétől fogva folyamatosan gyógytornát és különböző kezeléseket igényelt, a lába és kezei bénák, egyedül ülni sem tud, etetni, itatni, fürdetni, pelenkázni kell. Ehhez nemcsak idő és türelem, de különböző eszközök is kellenek, ami nagyon sok pénzbe kerül. Gyakorlatilag születése óta ilyen az állapota, ezért állandóan felfekvései vannak, amiket kezelni kell, és persze gyógyszereket, krémeket is kell vásárolnunk.  A fejlesztések és a gyógytorna szintén kiadás, de szerencsére az epilepsziája és viselkedése gyógyszerrel karbantartható.”

Bakancslista, amitől összefacsarodik a szíved

 “A férjem rehabilitáción van, az egészségi állapota rosszabbodott, ugyanis ő  súlyos cukorbeteg, aki folyamatosan inzulinnal  él. Sajnos a betegsége szövődményekkel is jár: szívbillentyű-elégtelenséggel, szívritmuszavarral, valamint veseelégtelenséggel. Én magam ápolási díjat kapok, de sajnos én sem vagyok egészséges. Már volt  egy szívinfarktusom, egy szívtrombózisom  és »diótörő-szindrómás« vagyok. Vagyis az egész családom beteg, és nagyon kevés pénzből élünk. Amit kapunk ellátásként, az nagyon kevés a mindennapokhoz, ebből kellene kétfajta diétát betartani,de ez lehetetlen. Nekünk az ősz és a tél a két legnehezebb évszak, mert ilyenkor még tüzelőre is kellene költeni a kevéske jövedelmünkből, amit egyre nehezebben tudunk kigazdálkodni. Mivel a tetőnk nagyon rossz állapotban van, ezért gyakran beázunk, mert a tetőcsere lehetetlen: biztosan nem jut rá pénzünk. Kérem Önöket, hogy segítsenek tartós élelmiszerrel, hogy átvészeljük ezt a nagyon nehéz időszakot vagy éppen tüzelővel. Minden kis segítség jól jön!”

Judit nem vágyik nagy dolgokra, csak egy kis levegővételnyi gondtalanságot szeretne, amikor nem kell kézzel mosni, amikor nem kell rettegni a hideg estéktől, és nem kell azon gondolkodni, hogy mit is eszik a kis család másnap, és mit esznek majd két hét múlva. Ha tudsz ezek bármelyikében segíteni a családnak, akkor jelentkezz az adjkiraly.hu oldalán!

Még több beteg gyerekekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top